De heer Van den Hoek, augustus 2007

Naam: De heer G. van den Hoek 
Plaats: Ridderkerk
Maand: Augustus 2007
Categorie: A2 Zuid-Amerika
Maten: Lengte: 150 cm, Hoogte: 65 cm, Diepte: 70 cm

Ondanks de vakantie periode toch maar weer een bak van de maand, gezien de statistieken niets mis mee, want "de bak van de maand" wordt zeer goed bezocht op onze site. De heer van den Hoek uit Ridderkerk dus. Geen onbekende binnen onze vereniging en zeker geen onverdienstelijk lid. De schouw, huiskeuring, rayonkeuring en de districtskeuring, hij heeft het allemaal meegemaakt.

Een jaar of twee geleden is hij met zijn gezin verhuist en ik verdenk hem er stiekem van dat hij zijn huidige huis speciaal gekocht heeft voor zijn aquarium. Hoe krijg je anders de kans om een bak in de muur in te bouwen! De maten van zijn bak zijn 150 x 70 x 65 hoog en valt onder de categorie A2. Maar ongeveer 15 cm steekt van dit aquarium de huiskamer in. Niets geen geknoei met water enz. in de huiskamer, alles gebeurd aan de achterzijde. Hier bevind zich ook het filter, de Co² installatie en de elektrische apparatuur. Tevens een spoelbak met watervoorziening, kortom alles bij de hand.

De belangrijkste vissoort is momenteel een grote school van zesentwintig stuks Hemigrammus bleheri, oftewel het roodneus-zalmpje, verder drie Discus vissen, vier Corydoras trilineatus en drie Mikrogeophagus ramirezi (antennebaarsje). Niet zo’n royale bezetting, maar de heer van den Hoek wil na de vakantie de discussen vervangen door wat grotere exemplaren en dat toont natuurlijk heel wat beter.

Het momenteel sterk uitgedunde plantenbestand (er was net gesnoeid ivm. de aankomende vakantie) bestaat uit Heteranthera zosterifolia (sterrekruid), Hydrocotyle leucocephala (Braziliaanse klimop) en Echinodorus brasiliensis. De planten doen het prima in deze bak waarvan de watersamenstelling de volgende waardes heeft: pH7, GH6, en een geleidbaarheid van 480µS (eigen opgave). De opbouw van de rotspartijen bestaat uit purschuim, hout en poederlijm en geeft een natuurlijk geheel. De vissen worden afwisselend gevoerd met droog- en diepvriesvoer. De verlichting bestaat uit 5x Tl van 38 watt met de kleuren 830, 840 en 3085 welke gedoseerd branden via timers.

De heer van den Hoek heeft toegezegd weer mee te doen met de komende huiskeuring, hier alvast een voorproefje.