De heer Van der Hout, juni 2007

Naam: De heer J. van der Hout 
Plaats: Rotterdam
Maand: Juni 2007
Categorie: A1
Maten: Lengte: 100 cm, Hoogte: 40 cm, Diepte: 45 cm

Deze maand een bak van een van onze oudere leden en wel van De heer J. van der Hout uit Rotterdam. Lid sinds begin 1994 van onze vereniging en al menig leuke bak weten neer te zetten, daarbij altijd de Poecilia sphenops (Black molly) trouw gebleven. Ook nu weer vind je in zijn bak deze vissoort terug. Pas weer opgestart met zijn aquarium, na een grondige renovatie van zijn woning, is te zien aan het planten bestand dat het nog niet zo wil lukken.

Het aquarium met de maten 100x40x45 is nog in de opstart fase. Ongetwijfeld zal het deze ervaren aquariaan best lukken om er weer een weelderige plantenbak van te maken. Daarbij is gezegd, dat Dhr.v.der Hout een beetje aan het tobben is met zijn gezondheid, maar samen met zijn vrouw en hulp van "onze Jan" komt dat best voor elkaar.

Een bak van 100x40x45 met drie tl buizen van 30 watt als verlichting, voorzien van een filter met voorfilter en Co² installatie is niet mis, voeg daarbij een stuk of zeven plantensoorten toe te weten: Waterpest, Sterrekruid, Rode lotus, reuze Ambulia, gewone Amblia, Vallisneria spec. en Ludwigia en alle ingrediënten zijn aanwezig. Zoals gezegd, de Black molly is hij altijd trouw gebleven en ook in deze bak zijn ze weer in alle maten te vinden, samen met de bekende Kardinalen en Roodneus zalmpjes. Ook enkele corydorassen en een Garra albino species, een algeneter zijn van de partij.

Bewondering moet je hebben voor iemand in de zeventig die toch maar steeds weer een nieuwe bak opstart, ik ben dan ook benieuwd hoe dit er uitziet tijdens onze huiskeuring.