Mevrouw Steenoven, juli 2006

Naam: Mevrouw Steenoven
Plaats: Oud-Beijerland
Maand: Juli 2006
Categorie: A1 (Gezelschap)
Maten: Lengte: 1.30cm, Hoogte: 50cm, Diepte: 50cm


Pterophyllum scalare

Ditmaal een sfeervol gezelschap aquarium van Mevr. Steenoven uit Oud Beijerland.

Al ongeveer 16 jaar houdt zij zich bezig met vissen en dan bedoel ik niet alleen dat wat men meestal aantreft in een aquarium, maar ook in een sloot, vijver of waar men dan ook een visje met een hengel kan verschalken. Ik heb zelfs vernomen dat ze stukjes schrijft/schreef voor de plaatselijke hengelsportvereniging. Wie weet treffen we mettertijd een van haar pennenvruchten aan op onze site, maar dan over onze hobby. Wij beperken ons tot het aquarium, tenslotte zijn wij een aquariumvereniging.

Haar “bak” is een zogenaamde fabrieksbak, niets mis mee, maar er kleven nadelen aan. Daar over later meer. Het aquarium waar we het over hebben meet 130x50x50 en valt in de categorie A1, een gezelschap aquarium. De bevolking bestaat uit o.a. een viertal Pterophyllum scalare, een leuke school Rasbora Hengeli, een aantal Epiplatys dageti als bovenbewoners, en een schooltje Corydoras arcuates als bodembewoners. Deze laatste soort kwam helaas niet in zicht. De vissen gedijen uitstekend op gewoon leidingwater, gefilterd door een potfilter van een bekend merk. Afwisselend voeren met droog, levend en diepvriesvoer uit zich in levendige, gezonde dieren. Ook de planten doen het uitstekend en moeten regelmatig “gesnoeid” worden. Zonder een dure Co² installatie kan een bak dus ook goed draaien.

Aangekleed met diverse stukken kienhout en mooie contrasterende plantengroepen waartussen de vissen zich prima thuis voelen vormt dit aquarium een leuk geheel waar de eigenaresse veel plezier aan heeft, en dat is nu precies de bedoeling.